Logo van Bakkerij Siesling in Franeker, uw echte warme bakker sinds 1923

Over ons

HET VERHAAL

Ambacht sinds 1923

Alles begon op 11 september 1923. Sipke Siesling kocht een bakkerij op de Oudebiltdyk. Nog niet wetende dat Bakkerij Siesling, inmiddels bijna 100 jaar en drie generaties later, nog steevast het brood en banket op traditionele manier achter de winkel zelf maken. In 1961 verhuisde Bakkerij Siesling van Oudebiltdyk naar de Voorstraat in Franeker. Ruim 60 jaar later is de bakkerij niet meer weg te denken in het Franeker Boegbeeld. 
Plaquette Bakkerij Siesling over 100-jarig bestaan
Niet alleen omdat de klanten op constante wijze met een lach worden bediend, maar ook door eigenaren Bernard en Feikje Siesling. Twee rasechte Franekers met een voorliefde voor de stad van de Waadhoeke. De voorliefde van Franeker delen zij graag met toeristen. Jaarlijks komen honderden toeristen naar de bakkerij die persoonlijk door Bernard Siesling een rondleiding krijgen door de bakkerij. Vol passie en liefde vertelt hij over de Friese producten die volgens traditionele recepten al bijna 100 jaar bij Bakkerij Siesling worden gemaakt.
Team Bakkerij Siesling
Inmiddels stoomt de vierde generatie Siesling zich klaar om de bakkerij over te nemen. Zoon Max Siesling, inmiddels 22 jaar oud, werkt fulltime mee. Hij gaat de traditionele manier van ambacht doorzetten, zo opent er weer een nieuw hoofdstuk in de warme geschiedenis van Bakkerij Siesling.

BINNENKORT LEES JE HIER MEER

Een uitgebreide brochure met allerlij informatie over de bakkerij wordt op dit moment gemaakt!