benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Van broodjes voor bij het ontbijt en boterhammen voor bij de lunch tot stokbrood voor op de borrelplank.
Grootbrood, kleinbrood, hardbrood, vruchtenbrood, desembrood, speciaalbrood, belegde broodjed & stokbrood
De geur van versgebakken brood en koek dwarrelt dagelijks door de Voorstraat van Franeker. Wie zijn neus achterna loopt, komt uit bij het authentieke pand van Bakker Siesling. Kan bijna niet anders, want het is de enige bakker in de stad die de bakkerij nog achter de winkel heeft en die houden ze daar ook als het aan de familie ligt. Volgend jaar bestaat het bedrijf honderd jaar, dan stapt ook de vierde generatie in.
In de jaren 60 telde Franeker volgens Bernard Siesling zo’n 13 bakkers. In de vroege ochtend was de geur van versgebakken brood door de hele stad te ruiken. Vooruitgang gaat gepaard met soms invloedrijke veranderingen. Door de komst van supermarkten ging niet iedereen meer naar de bakker en in een efficiëntieslag gingen veel bakkerijen naar een centrale locatie en werden de winkels in de stad alleen nog bevoorraad. Nu zijn er nog drie bakkers in Franeker te vinden, waarvan alleen Bakker Siesling de bakkerij nog achter de winkel heeft. Dicht op het vuur, want als de klant vragen heeft, is de bakker zelf immers aanwezig.
Het goed onderhouden karakteristieke pand van Bakker Siesling ademt historie. De familie Siesling vestigde er in 1961, maar ook in de zestig jaar daarvoor was het een bakker. Bernard Siesling (59) is de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf en de vierde generatie staat klaar, zoon Max (23) treedt binnenkort officieel in.
Van broodjes voor bij het ontbijt en boterhammen voor bij de lunch tot stokbrood voor op de borrelplank.
Ma: 08:00 – 18:00
Di: 08:00 – 18:00
Wo: 08:00 – 18:00
Do: 08:00 – 18:00
Vr: 08:00 – 18:00
Za: 07:00 – 17:00
Zo: Gesloten
Website door: Verhoogmedia